Hungary ♥

Moikka !

Olen palannut taas kuvioihin ! Maanantaina 26.10 tultiin kotiin n. neljän aikoihin aamuyöllä, ja kyllä väsytti ihan hirveesti aamulla kun heräsin, mulla oli silmästä katkennut verisuoni tän valvomisen takia.. Budapest oli tosi ihana paikka ja ehdottomasti lähtisin uudestaan ! Lämmintä oli 17 astetta korkeimmillaan, ei siis mikään helteisen kuuma, mutta parempi sää kuitenkin kun täällä !! Torsai aamuna eli 22.10 startattiin vähän viiden jälkeen aamulla Helsinkiin ja kerettiin tosi hyvin. Lento kesti kaksi tuntia, ja koko lentomatkan mennen ja tullen sisäinen shokki, sillä mua pelotti ihan koko ajan, että se kone tipahtaa.. Mutta täällä mä kuitenkin olen tätä kirjoittamassa, joten mitäs siitä voidaankaan päätellä? I`m still alive !

Tästä tulee vähän pidempi stoori kuin yleensä ot vaan hyvä asento, kerron siis päivä päivältä koko reissun ! 🙂

Torstai : Saapumis päivä ! 12 aikaan istuttiinkin jo bussissa, meillä oli mtkavekan reissu johon kuului siis opas ja muita matkan varanneita, yhteensä meitä oli 10, ei siis mikään iso, mutta tosi hyvän kokoinen. Bussilla kierrettiin kaupunkia ympäri ja Budapest siis koostuu kahdesta osasta. Buda ja Pest, siis toinen puoli on Buda josta menee silta Pestiin. Hotelli jossa oltiin oli Pestin puolella, ihan ydinkeskustassa siis oli hotelli. Kun tänne hotellille saavuttiin, levättiin hetki ja lähdettiin kävelymatkan päässä olevaan kauppahalliin. Tosi iso halli nimittäin, satoja kauppoja ihan vierekkäin, ei siis vaatekauppoja vaan kaikkea .. Laukkuja,koruja,matkamuistoja,liinoja mitä vaan ! Tosi ihanaa oli kierrellä siellä, menis helposti koko päivä.

Perjantai : Aamulla herätys ja hotellin aamiaiselle. Tämän jälkeen tilattiin taksi ja lähdimme kylpylään ! 100 – vuotta vanha kylpylä, täydet pisteet. En ole ikinä nähny nimittäin niin hienoa kylpylää, sisällä koristeita,pylväitä ja patsaita. Kolme ulkoallasta lämpötila altaissa 38 – 40 astetta. Muistan kun katoin kelloo, että hei muut on kolmeen asti koulussa ja mä olen kuumaporealtaassa.. Noh, kylpylästä lähdettyä käveltiin hotellille ja ilta alkoi olemaan joten etsittiin vaan ravintola ja siellä sitten syötiin.

Lauantai : Ylläri, aamulla herätys ja aamupalalle. Sen jälkeen lähdettiin eläintarhaan ! Tää oli musta parasta, koska hei eläimet on lähellä mun sydäntä ja tää päivä menikin melkein siellä. Siellä oli ihan kaikki eläimet, ainakaan ei montaa puuttunut. Norsut,Seeprat,Kamelit,Leijonat,Oranki,Gorilla,Kenguru en edes kaikkia muista. Hieno paikka ! Hotellille taas vaan lepäämään ja sitten kauppahalliin ostelemaan tuliaisia ja kaikkea muutakin. Päivän päätteeksi käytiin tunnin kestävällä risteilyllä.

Sunnuntai : Joojoo, aamupala blaablaa. Sen jälkeen pakattiin laukut, hypättiin bussiin ja opas vei meidät tutustumaan centteriin, eräänlainen kaupunki jossa oli katu kauppoja täynnä, siellä kierreltiin kaksi tuntia, käytiin siis muuallakin mm. korkeilla vuorilla ja ravintolassa. Sitten vaan lentokentälle ja kotiin !

Paljon tekstiä kerrakseen, noh reissu oli tosi upea ja vähän masentavaa palata arkeen, kun viikko sitten oltiin vasta poreammeessa ja kaupoilla. No,tähän arkeenpääsee nopeasti mukaan.

PS . Erillinen kuvagalleria Bdapest kuvista.

DSC_1541

Moikkamoi !

Tätä päivää olen odottanut ! Huomenna lähtö Budapestiin, siistiä. Lennot buukattu, laukut pakattuna ja passit valmiina. Tänään lähdetään Mikkeliin ja sieltä aamu viiden aikoihin Helsinkiin. Miksi ei Helsinkiin suoraan? Siksi, koska Masi koira viedään Mikkeliin veljeni luo hoitoon, ja jäämme sinne kämpille sitten yöksi ja aamulla startataan kohti Budapestiä. Vähän ehkä jännittää lentokone. Ei ehkä ihan fiksuimmasta päästä katsoa lentoturmatutkintaa päivä ennen lähtöä, mutta lento menee hyvin, siis ainakin toivottavasti..

Syksy on muuten ihanaa aikaa, okei vähän ehkä meinaa kylmä olemaan, mutta tähän asti pärjätty joten eiköhän jatkossakin. Kenelläs on nyt syysloma meneillään? Kun mulla vasta loppui, oli ihanat kelit koko viikon. Lusmuilin kylläkin melkein koko loman, mutta viikonlopuksi menin hyvän ystäväni luo yöksi, loppui lusmuilu tälläkin.

Oon yrittänyt skarpata, oon maailman huonoin nousemaan lämpimästä vuoteesta aamulla. Siis valehtelematta huonoin, aluksi jaksoin nousta ajallaan, jaksanko enää? En todellakaan.  Aamupala jää väliin, kaikki jää tekemättä, mut jospa se tästä vielä lähtis luistamaan kunnolla.

Hyvää reissua mulle, ja syksyn jatkoa teille !

Muutamia kuvia vielä syyslomalta !

DSC_1556 DSC_1549

kaksi & yksi

DSC_1454Moi !

Hyvää torstaita kaikille ! Niin kai se oli tämänkin kesä rakkaan tytön pakko vaihtaa shortsit ja toppi kunnon takkiin ja pitkiin housuihin. Vaikka kovasti ulkona hoettiin ei ole kylmä niin pikkuhiljaa tämäkin hokema piti sanoa hampaat kalisten.. Vaikka ulkona onkin huomattavasti kelit jäähtyneet niin eipä se menoa viikkojen mittaan ole haitannut ! Ystävien kanssa kaupungilla kiertelyä ja vaan olemista. Aika vierähtää niin nopeasti, että viikko koulua ja sitten syysloma.. Miten sen vietän ? Kotona isolla koolla, mutta ei kauaa, sillä aiemmin mainitsin, että lähdetään porukoitten kanssa reissuun, ja nyt sen voi varmaksi sanoa, Budapestiin !! Vähänkö siistiä irtaantua arjesta ja lähteä lomalle..      Otsikko vähän hämää ”kaksi & yksi” , mutta se meinaa, että 21 päivää kun lähden Budapestiin!

Kokeet kasaantuu päällekkäin, mutta niin kai sen pitääkin mennä, vai ? Noh, kaikki kokeet tähän asti mennyt ihan kohtalaisen hyvin, numerot näyttää lupaavilta, suoritukseni koulun suhteen on nousussa päin ! Vähän ehkä väsymys vaivaa aamuisin, mutta ihan varmana ole ainut !!

Puut ulkona muuten näyttää tosi ihanilta, keltaisia lehtiä joka puolella ! Ulkoilma on niin raikasta ja virkistävää. Ulkoiltua on tullut ihan tarpeeksi.. Masi on semmoinen peto kun ulos pääsee lehtien sekaan pomppimaan niin ei siinä riemulla ole rajaa ! Taisin taas muutamia kuvia ottaa, mutta ei siitä mitään haittaa ole, kaikki tekee mitä itse tykkää ! Masi tosiaan rakastaa olla huomion keskipiste..

DSC_1492CSC_1483DSC_1491CSC_1490