Tallinna Reissu

Moikka !

Tallinna reissu on nyt pulkassa, ja tosi hyvin meni ! Tosi mahtava kokemus, ja kaikin puolin ehdottomasti yks parhaista reissuista. Tiistai aamuna lähtö oli 10 kieppeillä, ensimmäinen mutka matkassa oli, että meinattiin myöhästyä bussista, mutta kerettiin kyytiin kuitenkin. Bussilla mentiin Helsinkiin, ja illalla meidän laiva jo lähtikin. Oltiin siis yötä tällä laivalla, ja kokemuksesta voin kertoa, että se yö jäi viimeiseksi laivassa ! Meidän hytin yläpuolella oli juhlat menossa, joten se musiikki kuului hyttiin asti.. noh ei se mitään jaksettiin me sitten koko päivä taaperrella Tallinnassa.

Tässä me ollaan ystäväni Jaanan kanssa laivan kannella iltasella !

Tässä me ollaan ystäväni Jaanan kanssa Tiistai iltana laivan kannella !

Keskiviikkona sitten oli aikainen herätys aamupalalle siellä laivassa, kyllä ruoka oli tosi hyvää, ja mahat tuli täyteen. Sitten pakkailtiin laukut hytissä ja lähdettiin terminaalia pitkin laivasta maihin. Tallinnassa sitten otettiin taksi, ja mentiin hotellille. Jätettiin laukut sinne ja lähdettiin vanhaan kaupunkiin kiertelemään kauppoja. Hotelli huone me saatiin vasta 2 iltapäivällä. Kauppoja kierreltiin, ja hauskaa oli ! Kahden aikoihin sitten käveltiin hotelliin, ja huoneeseen päästyä levättiin, ja ihailtiin huonetta ! Se oli oikeestaan tosi hieno, se oli 12 kerroksessa, ja koko hotellissa on 26 kerrosta. Lepäämisen jälkeen sitten lähdettiin keskustaan kaupoille ! Voi, että jalat huus että halleluujaa illalla.

Vanhasta Kaupungista !

Vanhasta Kaupungista !

Ja tämän ostin vanhasta kaupungista. 35 e

Ja tämän ostin vanhasta kaupungista. 35 e

Torstaina sitten aamulla herätys aikaisin, ja hotellin aamupalalle. Tämän jälkeen kamat kassiin ja laivalle. Laivalle päästyä etsittiin paikka, ja istuskeltiin siinä sitä laivamatkaa, välillä käytiin laivalla kaupoissa, kun joku meistä vahti sit meidän tavaroita ja paikkaa. Laivamatka meni nopeasti, ja oltiinkin jo Helsingissä. Laivasta päästyä sitten mentiin bussiin ja kohti Kuopiota. Siisti matka takana, ei kaduta yhtään, että tämmönen Jaanan ja Äidin kanssa varattiin, meillä oli parasta aikaa reissussa !

DSC_1207 (2)

DSC_1203 (2)

Hotellista !

Hotellista !

Vanhassa kaupungissa oli hauskan näkösiä rakennuksia.

Vanhassa kaupungissa oli hauskan näkösiä rakennuksia.

Mökkeilyä ja Maata

DSC_1043Heippa !

Mitäs teidän kesään kuuluu ? Tai no ns. kesä, ulkona ei ole vieläkään kuumat kesäpäivät ole suomeen saapuneet. Luulin, että kesälomalla uidaan paljon, niin kuin mä olin suunnitellut uivani, mutta mitenkäs kävikään mä olen uinut sen kaksi kertaa järvessä.. Vesi on niin kylmää, että mä palellun sinne ! Noh, kai se on myönnettävä, että tämä kesä ei kaikkien aikojen lämpimin ole, mutta ei se haittaa, sillä olen mä tehnyt lomaalla vaikka ja mitä.

Mun viikon lenkkimaraton loppu tänään ! Otin haasteeksi käydä viikon ajan joka päivä 3½ km lenkillä ja tämä onnistui oikeastaan poikkeuksellisen hyvin ! Joka päivä lenkillä käyty. Jes, voittaja fiilis ! Eikun vaan seuraavaa heti putkeen.

Tämä viikonloppu meni hurjalla vauhdilla. Oltiin pe – su mökillä yötä, ja oli kyllä ihan kivaa vaihtaa maisemaa kun olla vaan kotona. Ja mikä parasta.. mitä olen kesäloman odottanut tapahtuu jo ylihuomenna ! Tallinnaan ! Ei mikään iso juttu ehkä muille, mutta minä aivan puhkun intoa. Ystäväni Jaanan kassa tätä aika pitkälti suunniteltiin, ja nyt se käy toteen. Siistiä !! Harvoin pääsee hyvän ystävän kanssa reissuun joten siis tosi hieno reissu tulossa.

Kesämökin rannasta !

Kesämökin rannasta !

Hyvä sää sattui kohille just kun mentiin mummin luokse kylään !

Hyvä sää sattui kohille just kun mentiin mummin luokse kylään !

Riemun kiljahduksia

          Heippa !

Torstaihin asti eletty, ja viikkoon on mahtunut paljon tekemistä ja menoja. Tähän asti viikkoa oon käynyt joka päivä lenkillä Masin kanssa. Kelitkin ollut ihan kohillaan ainakin osittain. Hah, en jaksa enää jankuttaa, että kohta ne lämpimät kelit on täällä, kun nyt on nähty tämä suomen kesä, että tänne ei edes lämmin tuuli puhalla. Mutta onneksi ollut muutakin hommaa viikolla kun vain tämä minun suosiossa oleva lenkkeily. Eilen mä olin hyvän ystäväni Jaanan luona yötä, ja riemusta ei meinannut tulla loppua ! Tänään sitten kotiuduin Jaanan luota, mutta vain hetkeksi, sillä lähdin melkein heti Kaverin kanssa Kylälle.

Pitkästä aikaa oli tosi kiva nähdä hyvää ystävääni Enniä. Hah, Ennin kanssa aika rientää eikä sana ”tylsyys” kuulu sanavarastoon. Ensin vähän istuskeltiin kaupan lähellä, ja sitten lähdettiinkin läheiseen olevalle rannalle ottamaan muutamia kuvia. Tämän jälkeen taas liikenteeseen ! Pari tai kolme tuntia Ennin kanssa vierähti, ja sitten kahdeksan kieppeillä lähdettiin kotiin.

Ei onnistu, en lösähtänyt sohvalle kotiin tultua vaan se oli lenkille lähtö !  Kotona siis olen ollut varsin vähän, mutta nyt vaihteeksi yötä kotona.

Läheiseltä rannalta

Läheiseltä rannalta

 

c Enni

 

Ääni kamalaa kotkotusta, Kamalaa nähdä, Hassu ja outo, mutta jotkut aarteet täytyy kaivaa syvemmältä.

that girl is strange but still the best :*

that girl is strange but still the best :*

Ilta lenkiltä

Ilta lenkiltä

 

 

 

 

 

Juhlia & Paljua

Moikkamoi !

Olo meinaa olla vähän uupunut, leivottu kaksi päivää kakkuja ja kiikutettu niitä pöytiin. Ollaan juhlittu Isän 50 – vuotias syntymäpäivää eikä juhlille näytä tulevan loppua. Kahtena päivänä vieraita tullut ovesta sisään ja ulos, mutta ei tämä tässä vielä ollut, sillä kaksi päivää vieraita ja kakkujen kiikuttamista pöytään edessä, mutta nopeastihan tämä menee ohi. Hah, päätettiin yllättää Iskää vähän ja vuokrattiin takapihalle palju viikonlopuksi. Isä on kauan halunnut oman Paljun, mutta vuokrattiin nyt vaan viikonlopuksi kokeiluksi, että jos ostaisi oman sitten myöhemmin. Vähän taisi Isälläkin leuat loksahtaa auki kun vietiin se raskaan työpäivän jälkeen katsomaan takapihalla olevaa paljua. Siis tämähän oli Isälle täysi yllätys. Huomenna olisi taas yksi piirakka väännettävänä vieraita varten.

Noh valittamistakin on, sillä tämä suomen kesä ei paljonkaan houkuttele turisteja lomille suomeen. Täällä on tänäänkin vaan satanut ja ukkostanut. Aamupäivällä oli ihan hyvä sää, että oli kiva käydä paljussa. Ei nyt pikkunen sade haittaa paljussa kun sitä ei huomaa. Koko kesä on lupailtu säätiedotuksessa hellettä, mutta pakko myöntää, että nämä ”helteet” eivät suomessa kovin kuumia ole.

Lomaa on jäljellä vielä tarpeeksi joten eiköhän ne kuumat päivät tule. Toivotaan siis ainakin hartaasti.. Mutta heinäkuun kohokohta saapuu pian, sillä se olisi sitten Tallinnan reissu ! Joojoo muut käy ulkomailla, mutta harvoin sitä pääsee parhaan ystävän kanssa Tallinnaan ! Varattiin pikkunen reissu, Äitin ja kaverin kanssa, että hei lähetäänpäs Tallinnaan. Laivalla yötä ja Virossa yötä. Hauskaa tulee olemaan !

Kylpytynnyrissä on oikeestaan yllättävän hanaa lilluskella

Kylpytynnyrissä on oikeestaan yllättävän hanaa lilluskella

Takapihalle Palju laitettiin

Takapihalle Palju laitettiin

Iskän 50 - vuotias kahvipöydästä löytyi kakkuja vähän joka suuntaan.

Iskän 50 – vuotias kahvipöydästä löytyi kakkuja vähän joka suuntaan.

DSC_0978

Ruusuilla Tanssimista

Moikka !

Tänäänhän oli ihan lämmin päivä aamusella, mutta ei niin lämmin kuin eilen ! 27 astetta meillä päin. Olispa näitä kesähelteitä enemmän. Tänään ostin uusia kesävaatteita. Toppeja, shortsit ja kengät ois kiva päästä kuumana kesäpäivänä niitä käyttämään. Heräsin tänään 11 aikaan. Meikkasin ja kiharsin hiukset, ja sitten lähettiin porukoiden kanssa keskustaan syömään. Syömisen jälkeen sitten käytiin Äidin kanssa kaupoilla, illalla otin muutamia kuvia ja kävin lenkillä. Ihan siisti päivä, sillä olihan mun synttärit ! 14 – vuotta ! Hyvää synttärii mä !

Käytiin eilen Mökillä viettämässä iltaa. Aurinko ei ollut vielä laskenut joten oli tosi lämmin vielä siihen aikaan ! Kesän lämpimimpiä päiviä tähän mennessä. Hah, olihan mulla mukana mun uskollinen kumppani Masi koira. Selvästi nauttii kun ei päivisin tarvitse olla yksin kotona.

Haha, tässä naurettiin Äitin kanssa kun pienenä tykkäsin Ruusuista. Eikä mikä tahansa ruusu käynytkään vaan piti olla semmonen kimaltava ruusu. Tarkotan siis Ruusua johon on ripoteltu hauskan näköistä glitteriä päälle, mutta minä kutsuin niitä ”kimalle kukiksi” Äiti oli sit ostanu mulle kolme näitä ”kimalle kukkia” ja tuonut me mun sängyn viereen.

"kimalle kukka"

”kimalle kukka”

Hiusten pidennykset : 15 e (alennus) - seppälä  Toppi : 7.99 - H&M Toppi :

Hiusten pidennykset : 15 e (alennus) – seppälä
Toppi : 7.99 – H&M

Shortsit : 10 e ( alennus, oikea hinta 17,90 e ) - H&M

Shortsit : 10 e ( alennus, oikea hinta 17,90 e ) – H&M

DSC_0958

Toppi : 4,95 e Aurinkolasit : 10 e – New Yorker